Samsung se alatura lui Google si IBM in consortiul OpenPower

OpenPowerSamsung sa alaturata consortiului OpenPower, o alianta condusa de IBM ce promoveaza cipurile de inalta performanta Power pentru a fi folosite pe produse hardware, cum ar fi servere dedicate.

Consortiul OpenPower a luat nastere in august anul trecut dupa ce IBM a anuntat ca va incepe sa acorde licente pentru arhitectura Power catre terte parti. Obiectivele consortiului includ cooperarea pe partea de dezvoltare hardware si software a arhitecturii Power, folosita la scara larga pe servere dedicate high-end.

Astfel, Samsung se va alatura lui Google, Tyan, Mellanox si Nvidia, care sunt deja membrii ai consortiului. Pana in prezent, serverele bazate pe arhitectura Power au fost produse doar de IBM, dar este de asteptat ca Tyan sa devina primul producator tert de servere Power. De asemenea, Nvidia a anuntat ca va instala procesoare grafice pe serverele Power.

Rolul pe care il va avea Samsung in consortiul OpenPower nu a fost inca dezvaluit, dar avand in vedere ca a mai cochetat cu arhitecturi de cip precum x86 si ARM, nu putem decat sa presupunem ca va promova arhitectura Power pe smartphone-uri, tablete si laptop-uri.