cPanel se alatura luptei Anti-SOPA

Renumitul producator al panoului de administrare pentru web hosting cPanel a lansat o campanie pe Twitter pentru a face cunoscute problemele ce ar putea aparea daca proiectele SOPA si PIPA vor fi puse in practica. Astfel, cPanel va dona catre Electronic Frontier Foundation 2,5 USD pentru fiecare mesaj de tip Tweet cu hashtag-ul #cpanel4antisopa.

Electronic Frontier Foundation, asa cum reiese si din denumire, este o fundatie non profit, infiintata in 1990 si care lupta in cauze ce privesc drepturile digitale, libertatea de exprimare, confidentialitate, drepturile clientilor, etc.

cPanel se opune proiectelor de lege SOPA si PIPA din cauza efectelor negative pe care acestea le-ar avea asupra industriei de web hosting si a furnizorilor de astfel de servicii. In opinia celor de la cPanel proiectele de lege ar afecta mai mult decat atat: sistemul de nume de domenii, furnizorii de servicii conexe celor de hosting, furnizorii de servicii de plati cum ar fi procesatorii de carduri, etc.

Daca proiectul de lege SOPA va fi aprobat atunci un  procuror ar putea obtine foarte usor un mandat pentru a forta un provider de servicii de hosting sa opreasca accesul la un website aflat de exemplu de un server dedicat de-al sau. Acest lucru se poate intampla inainte ca o instanta sa judece cazul si sa stabileasca vinovatia sau nevinovatia acuzatului.

cPanel sfatuieste firmele de hosting sa ajute Save Hosting – o organizatie care de asemenea lupta impotriva proiectelor de lege SOPA si PIPA.