Cum personalizati paginile de eroare cu ajutorul cPanel

errorCu siguranta ca ati intalnit de nenumarate ori pana acum renumitele erori “404 File Not Found” sau “500 Internal Server Error” atunci cand ati incercat sa accesati un website. De asemenea, probabil ati observat ca unele dintre aceste site-uri au pagini de eroare personalizate frumos cu logo-uri si cu link-uri ce redirectioneaza catre pagini functionale. Si dvs. va puteti crea propriile pagini de eroare personalizate, cu ajutorul unui editor  HTML si al panoului de control pentru web hosting, cPanel.

Pentru a edita din cPanel paginile de eroare ale site-ului dvs., urmati acesti pasi:

1) Logati-va in cPanel

2) Navigati la Home -> Advanced -> Error Pages

3) Dati click pe numele de cod al erorii pe care doriti să o editati (de exemplu, 404 Not Found, 500 Internal Server Error sau 403 Forbidden)

4) Pentru a crea un mesaj de eroare simplu, pur si simplu tastati mesajul in caseta de text

5) Optional, pentru a personaliza mai mult pagina de eroare, utilizati editorul HTML pentru a crea exact ceea ce doriti.

6) Dati click pe “Save

Puteti opta pentru simplitate sau creativitate, in functie de cum doriti sa arate paginile de eroare. Totusi, tineti cont de faptul ca scopul este ca paginile de eroare sa fie vazute cat mai rar de catre utilizatori, iar in cazul in care sunt vazute, sa-i redirectioneze catre o pagina functionala. Astfel, ar trebui să oferiti un link ce redirectioneaza catre pagina principala, si daca este posibil, sa oferiti cateva sugestii despre cum s-a ajuns la primirea acestei erori. Puteti consulta statisticile site-ul dvs. pentru a afla cat de des sunt accesate anumite pagini de eroare, iar acest lucru va poate ajuta sa rezolvati definitiv anumite probleme.

Sursa