Cum sa faceti un blog WordPress sa fie compatibil cu orice browser

Daca doriti sa va creati un blog, WordPress hosting este o solutie extrem de convenabila si foarte usor de administrat, chiar daca nu aveti o experienta considerabila in codificare. Cu toate acestea, exista cateva probleme de care va puteti lovi uneori, si care pot afecta experienta generala a vizitatorilor dvs.

O problema care poate aparea este o eroare functionala sau vizuala, care apare ca urmare a faptului ca vizitatorii utilizeaza un browser diferit de al dvs. Prin urmare, veti dori sa va asigurati ca blogul dvs. este vizualizat intr-o maniera cat mai prietenoasa, indiferent de browserul de pe care vizitatorul il acceseaza, iar acest lucru il puteti face foarte usor.

Testati-va blogul manual

Puteti descarca orice browser pe care doriti sa-l testatati si apoi vizitati-va blogul. Acest lucru va va permite sa vedeti cum arata blogul dvs. pe rezolutia curenta din browserul respectiv din care este vizualizat. Tineti cont si de faptul ca rezolutia privitorului poate diferi de output-ul vizual al blogului dvs., dar acesta este un subiect complet diferit. Va poate lua ceva timp sa testati toate browserele, deoarece poate fi nevoie sa descarcati mai multe, dar poate fi convenabil si de ajutor pe viitor, atunci cand veti avea nevoie sa va testati blogul din nou.

Testati-va blogul in mod automat

Exista site-uri si programe pe care le puteti utiliza pentru a va testa blogul in mod automat pe diferite browsere. Acestea pot acoperi o gama variata de browsere, cum ar fi Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera, Safari, Netscape, SeaMonkey, si altele. De obicei, aceste programe va permit sa va testati blogul si pe versiuni mai vechi ale fiecarui browser, daca acest lucru este necesar.

Iata cateva dintre cele mai populare servicii cross-browser de testare a compatibilitatii:

1) BrowserStack.com
2) CrossBrowserTesting.com
3) Adobe Browser Lab
4) BrowserShots.org
5) BrowserCam.com

Masurile standard care sunt puse in aplicare atunci cand se creaza un blog nu variaza in functie de browserul pe care îl utilizati. Cu toate acestea, va trebui sa va asigurati ca totul se afiseaza cat mai user-friendly posibil, indiferent de browserul de pe care este vizualizat blogul. Prin urmare, nu trebuie sa luati masuri speciale atunci cand va creati un blog, dar este recomandat sa verificati in mod regulat output-ul vizual al blogului dvs. pe diferite browsere, pentru a va asigura ca acesta ramane functional tot timpul.