Cum sa generati o parola puternica din cPanel

Intr-un articol anterior, am vorbit despre cum puteti folosi un website tert pentru a genera parole puternice pentru conturile dvs. de hosting sau pentru orice alt tip de cont. Cu toate acestea, puteti genera parole si din cadrul panoului de control web-based cPanel.

cPanel nu are o aplicatie separata pentru generarea parolelor, dar de fiecare data cand creati sau modificati un cont, acesta va ofera optiunea de a genera o parola puternica. De exemplu, daca va creati un nou cont de e-mail, in formular va aparea si o caseta de generare parola.

Dupa ce completati adresa de e-mail, vi se va cere o parola. Tastati o parola pe care dvs. o credeti a fi puternica, iar cPanel va va spune cat de slaba sau de puternica este. Alternativ, puteti da click pur si simplu pe butonul “Password Generator”. Va aparea o fereastra cu o parola puternica. Daca nu va place parola sugerata, puteti apasa din nou butonul “Generate Password” pentru a primi alta.

De asemenea, Password Generator include si cateva caracteristici avansate. Puteti seta lungimea parolei (10 pana la 18 caractere), specificati daca doriti sa utilizati majuscule si/sau minuscule, numere si/sau simboluri. Pentru a finaliza generarea parolei, bifati caseta “I have copied this password in a safe place” (Am copiat aceasta parola într-un loc sigur) si dati click pe “Use Password”.

Contorul ce afiseaza gradul de complexitate al parolei ar trebui sa va spuna ca aceasta este “foarte puternica”. Daca nu, incercati sa generati o alta parola. Puteti continua apoi cu crearea sau modificarea contului dvs. de hosting, avand o parola puternica generata de cPanel.