Cum sa iti alegi un pachet de hosting

web hostingCand vine vorba de piata de hosting, gasim o multime de oferte, de aceea alegerea pachetului de hosting potrivit poate deveni destul de dificila, mai ales ca toate firmele de hosting isi lauda produsele si serviciile ca fiind cele mai bune de pe piata.

In acest post vom incerca sa va oferim informatii care sa va ajute in alegerea pachetului de hosting care sa corespunda necesitatilor Dumneavoastra.

Trebuie sa aveti cateva informatii elementare despre siteul pe care vreti sa il gazduiti, aceste informatii le puteti lua de obicei de la persoana care a dezvoltat acel website, webmasterul acestuia. Este util sa stiti urmatoarele informatii despre website:

1. Tehnologia in care a fost facut siteul.

Un website poate fi dezvoltat folosind mai multe limbaje de programare, cele mai comune sunt HTML, PHP, si ASP. Este important sa stiti tehnologia cu care a fost realizat si versiunea acesteia pentru ca de exemplu un site facut cu ASP nu va putea fi gazduit pe un pachet de hosting Linux in mod normal ci pe un servere de hosting care ruleaza Windows. Un alt exemplu ar fi ca daca siteul dvs este facut cu PHP 5 iar pachetul de hosting pe care il achizitionati ofera doar PHP 4, sunt sanse mari sa nu va functioneze. Aceleasi detalii trebuie sa le aflati si in cazul in care folositi baze de date, aflati tehnologia folosita si versiunea acesteia: MySQL, MsSQL, SQL, etc. Nu trebuie sa memorati aceste detalii, doar intrebati programatorul care a facut siteul si notati raspunsurile acestuia.

2. Dimensiunea Siteului.

Pentru majoritatea websiteurilor indiferent de dimensiunea acestora, orice pachet de hosting ar trebui sa fie mai mult decat suficient, ne referim aici la pachetele de hosting care au totusi de la cateva sute de MB de spatiu. (la megahost.ro cel mai mic pachet de hosting are 1.000 MB). Bineinteles ca sunt si exceptii, exista si siteuri mai mari. Oricum intrebati designerul care a facut siteul cat spatiu ocupa acesta si vedeti daca pachetul de hosting pe care doriti sa il comandati va ofera spatiul necesar.

3. Traficul lunar.

Traficul alocat unui pachet de hosting este una dintre cele mai importante caracteristici. Este un parametru direct proportional cu succesul siteului Dvs, cu cat siteul va fi mai de succes si va avea mai multi vizitatori, cu atat va consuma trafic mai mult. Daca limita alocata de trafic este depasita atunci siteul devine indisponibil. In general trebuie sa comandati trafic suplimentar sau sa treceti la un pachet de hosting superior. Este destul de dificil totusi de facut o estimare initiala insa un trafic alocat de 20-30 GB pe luna ar trebui sa fie suficient la inceput.

4. Pretul

Aici recomandam pentru inceput un pachet de hosting shared, sunt printre cele mai ieftine si ofera de obicei destule resurse asa ca puteti incerca fara teama. Puteti chiar incerca sa gasiti hosting gratuit insa de obicei cei care ofera astfel de servicii va impun si anumite conditii: pun reclama pe siteul Dvs, restrictioneaza la maxim resursele, nu ofera un panoul de control sau instrumente de administrare, etc. Piata de hosting este destul de bogata in oferte, un pachet de hosting shared puteti gasi la tarife incepand de la 1-2 EURO pe luna si ajungand chiar si la 15 sau chiar 25 EURO pe luna. Cu cat este mai scump pachetul de hosting, cu atat mai mult spatiu si trafic ar trebui sa ofere.

CONCLUZIE

Inainte de a va apuca sa cautati un pachet de hosting pentru siteul Dvs, analizati necesitatile pentru acel site avand la indemana urmatoarele informatii:

– Tehnologia folosita la crearea siteului si a eventualelor baze de date
– Dimensiunea siteului web
– Traficul lunar estimat
– Bugetul alocat pentru gazduirea web a siteul Dvs.

2 Comments Cum sa iti alegi un pachet de hosting

  1. hosting romania

    HG am testat pana acum aproape doi ani de zile , atat hosting cat si 2 VPS-uri si am fost multumit. Evident ca au aparut si mici probleme dar per ansamblu a fost totul OK. Eu unul il recomand 🙂

Comments are closed.