Exchange Hosting pentru mediul de afaceri de la Microsoft

Angajatii din ziua de azi sunt  mai mobili si mai distribuiti ca oricand. Daca si compania dvs. are angajati care lucreaza in locatii diferite, atunci stiti care este importanta unei platforme eficiente de comunicare la nivelul de productivitate a unei afaceri.

Cand vine vorba de eficientizarea comunicatiilor de afaceri, Microsoft Exchange Hosting este unul dintre cele mai de incredere instrumente de pe piata. Acest program de hosting ofera o multime de caracteristici de colaborare si comunicare, inclusiv e-mailuri Outlook, navigare web, instrumente de securitate, optiuni anti-virus si anti-spam si acces unificat la contacte si calendare/programari. Informatiile corporative stocate intr-un cont Exchange pot fi sincronizate cu toate dispozitivele inregistrate (inclusiv telefoane mobile) din cadrul retelei. MS Exchange este compatibil atat cu Windows, cat si cu Mac.

Alegerea unei solutii Microsoft Exchange Hosting

In principiu, exista 3 tipuri de servicii Microsoft Exchange Hosting, iar alegerea va depinde de marimea companiei dvs., buget si nevoile de hosting.

1) Optiunea de auto hosting. Aceasta optiune este cea mai potrivita pentru marile corporatii, ce au un buget care sa le permita cumpararea de licente (aproximativ 5000$), instalarea si intretinerea de hardware. Cu toate acestea, pe termen lung, companiile mari au posibilitatea de reduce costurile, deoarece nu trebuie sa externalizeze aceste sarcini si sa plateasca taxe lunare pentru servicii.

2) Optiunea de hosting partajat. Aceasta este dedicatata companiilor mici si mijlocii care nu dispun de resurse financiare care sa acopere taxele de licentiere sau de angajare de personal IT pentru intretinere. Din moment ce partajati un server dedicat cu zeci de alti utilizatori, va puteti bucura de aceeasi economie a resurselor de care beneficiaza si companiile mari, deoarece exista taxe lunare, dar acestea sunt minime. Exista de asemenea si unele dezavantaje, cum ar fi intarzierile ocazionale.

3) Optiunea de hosting privat. Desi este o optiune putin mai scumpa decat hosting-ul partajat, totusi, veti avea mai mult control asupra vitezei si caracteristicilor.

MS Exchange este o optiune ideala pentru angajatii mobili si cei de la distanta, sau pur si simplu pentru orice entitate de afaceri care are nevoie de o modalitate eficienta de accesare a mesajelor de afaceri si incurajarea colaborarii online. Este nevoie doar de un PC cu conexiune la internet, pentru a fi capabil sa accesati e-mailul si programul calendaristic oricand si oriunde.