Furnizorii de web hosting sunt companii care ofera servere conectate la internet, cu scopul de a oferi spatiu si latime de banda pentru numele de domenii a unul sau mai multe website-uri. Adesea, marile companii au propria lor retea in care isi pot gazdui singure domeniile, prin intermediul propriei game de adrese IP si de echipamente. Dar, majoritatea firmelor mici si mijlocii ce doresc sa-si faca o prezenta pe internet, apeleaza la inchirierea de echipament de la un furnizor de hosting.
In lumea web hosting-ului exista diferite tipuri de planuri de hosting disponibile, de la cele gratuite si pana la cele pentru care puteti plati si pana la 70 euro/luna. In unele cazuri, furnizorul de hosting poate sa nu va ofere nimic altceva decat o cantitate mica de spatiu pe disc si o latime de banda de retea minima, iar proprietarul site-ului sa fie cel care isi asuma responsabilitatea deplina de a avea grija de site. Cu toate acestea, exista si furnizori de hosting care ofera servicii de administrare, inclusiv pentru e-mail, backup, proiectare, depanare si asistenta in alte activitati de administrare server dedicat.
Daca va hotarati sa angajati o terta persoana pentru a raspunde de functiile administrative, totusi, este necesar ca si dvs. sa aveti cel putin cunostintele tehnice de baza. Daca aveti macar o idee despre sistemul pe care il folositi pentru hosting, acest lucru va va fi de folos in situatiile de urgenta. Exista anumite domenii, cum ar fi FTP, backup si administrare e-mail, cu care ar trebui sa fiti cel putin familiarizat.
Urmeaza implementarea unei baze de date. Trebuie sa tineti cont de faptul ca nu multi au rabdarea necesara pentru a lucra cu o baza de date, in special daca este vorba de creare de continut si design grafic. Prin urmare, tineti cont de acest lucru atunci cand angajati pe cineva sa elaboreze baze de date.
Administrarea spatiului pe disc, modificari si înregistrari, mentinerea unui nume de domeniu, toate acestea sunt sarcini care nu pot fi efectuate de oricine. Prin urmare, un pic de cunostinte despre DNS va vor fi de folos in a va ajuta sa intelegeti rolul acestor sarcini.
In concluzie, atunci cand sunteti în cautarea unui furnizor de hosting pentru a va lansa site-ul online, incercati sa tineti cont de toti factorii discutati mai sus. Tipul de furnizor de hosting pe care ar trebui sa-l angajati depinde in mare masura de natura afacerii dvs. si de serviciile pe care acesta le ofera.