Twitter neaga zvonul ca 55.000 de conturi au fost sparte

Cativa hackeri care pretind a fi afiliati ai grupului de hacktivisti Anonymous sustin ca in aceasta saptamana au accesat si publicat detalii ale aproximativ 55.000 de conturi Twitter.

Dar Twitter a declarat marti ca aceste afirmatii sunt in mare parte false si ca grupul a postat de fapt informatii duplicate sau numele de utilizator si parolele unor conturi suspendate pentru spamming.

Un utilizator anonim a postat pe Pastebin 5 pagini extrem de lungi ce contin numele de utilizator si parolele conturilor de Twitter presupuse a fi sparte. Tot marti, site-ul de stiri din sfera hackingului, Airdemon.net, a raportat de asemenea acest incident, incepand sa alimenteze speculatiile privind un posibil atac masiv de succes care ar fi compromis serverele dedicate Twitter. Airdemon a declarat ca pana si conturile unor vedete au fost compromise, sustinand ca ar avea informatii de la o persoana din interiorul companiei Twitter, care a confirmat atacul.

Twitter a trimis cereri de resetare a parolelor catre conturile care ar fi afectate si incurajeaza utilizatorii ingrijorati sa viziteze Help Center-ul pentru a-si schimba parolele si a se reinforma asupra setarilor de securitate.