O noua solutie anti-ddos dedicata industriei de hosting

Fireblade a anuntat ieri ca va lansa o noua solutie de securitate dedicata protejarii infrastructurilor de hosting impotriva atacurilor de tip DDoS. Noul sistem va fi prezentat in cadrul evenimentului WHD.global.

Atacurile DDoS (Distributed Denial-of-Service) reprezinta in prezent cel mai mare pericol de pe Internet. Aceasta amenintare este deosebit de periculoasa mai ales pentru mediile de hosting shared, unde un atac asupra unui singur site poate pune in pericol si celelalte site-uri gazduite pe acelasi server.

Multe solutii anti-DDoS din prezent sunt oferite companiilor de hosting pentru a fi revandute clientilor lor. Totusi, chiar daca unele site-uri opteaza pentru o astfel de protectie, alte site-uri gazduite pe acelasi server pot sa nu opteze pentru asa ceva; prin urmare tot exista un potential risc de a compromite intreaga infrastructura de hosting. Solutia propusa de Fireblade promite sa extinda protectia anti-DDoS pe intreg serverul de hosting, atingand astfel un nivel de protectie mult mai mare.

Alte solutii anti-DDoS sunt concepute pentru a fi vandute individual catre site-uri sau clienti finali si sunt extrem de costisitoare, costand o companie medie de hosting care doreste sa-si protejeze infrastructura mai mult decat ar obtine aceasta profit de pe urma clientilor sai. Solutia oferita de Fireblade este un serviciu de baza anti-DDoS al carui pret a fost fixat pentru a putea satisface nevoile furnizorilor de hosting.

Fireblade isi va prezenta produsul in cadrul evenimentului WHD.global ce va avea loc intre 1 si 3 aprilie 2014 in Rust, Germania.