Google a platit 25.633 de dolari pentru descoperirea unei vulnerabilitati critice

AAEAAQAAAAAAAAVEAAAAJGQyZDAxN2QyLTdiNTctNDVkNy04Y2JkLTEyM2U4OTViNWM1MgUltima versiune a browserului Google Chrome (48.0.2564.116) elimina o vulnerabilitate critica de securitate, pentru care compania a platit celui ce a descoperit-o nu mai putin de 25.633 de dolari.

Inca nu au fost facute publice detaliile vulnerabilitatii, Google preferand sa mai dea timp utilizatorilor sai sa faca update la ultima versiune Chrome, pentru a nu fi expusi.

Chiar daca 25.633 de dolari este o recompensa buna pentru descoperirea unei singure vulnerabilitati, concursul Pwn2Own promite recompense si mai mari (65.000 de dolari) celor care reusesc sa hackuiasca browserul lui Google.

Bineinteles, mai sunt si cei de pe piata neagra care platesc mult pentru vulnerabilitati critice, cum ar fi Zerodium. Acesta este dispus sa ofere si 80.000 de dolari pentru o vulnerabilitate critica descoperita in Chrome. Cu toate acestea, cei care prefera sa vanda astfel de vulnerabilitati “baietilor rai” s-ar putea expune anumitor riscuri.

Sursa foto

26 Comments Google a platit 25.633 de dolari pentru descoperirea unei vulnerabilitati critice

 1. Iulia Popa

  Un articol interesant si cu informatii utile.O informatie utila sa recompensezi descoperirea unei vulnerabilitati care este o provocare.

 2. Mihaela Schiopu

  Un articol interesant si cu informatii utile. O informatie utila sa recompensezi descoperirea unei vulnerabilitati care este o provocare.

 3. CORINA NEDELEA

  Bravo GOOGLE pentru investitie, o idee excelenta pentru o siguranta mai mare. Success in continuare.

 4. Lucian Enescu

  Compania Google intotdeauna reuseste sa satisfaca nevoile clientilor ei prin updatarea sistemuui si prin lansarea unui nou browser sau îmbunătirea paginii de pornire.

 5. Cazacu Constantin Ciprian

  Foarte interesant .E naucitor si cit pot da unii doar pentru a descoperi ceva vulnerabilitati.

 6. Constantin Lupulescu

  Cand o sa se ajunga sa nu mai fie vulnerabilitati pe internet,deabea atunci putem spune ca internetul este pe deplin controlat.Foarte bun articolul.

Comments are closed.