Google adauga notificari pentru siteurile compromise in rezultatele cautarilor

Google logo. Inregistreaza domeniu pe megahost.roGoogle a inceput sa adauge notificari in rezultatele afisate dupa o cautare atunci cand in aceste rezultate se regasesc siteuri care au fost compromise de hackeri.

Pentru astfel de siteuri, utilizatorii care executa cautarea in Google vor vedea un pop-up de avertisment care le va da posibilitatea sa se intoarca la pagina cu rezultate, sa primeasca mai multe informatii referitoare la acea problema sau sa ignore avertismentul si sa continue catre destinatia initiala adica spre siteul compromis.

Google determina daca un site a fost compromis pe baza anumitor parametri pe care il detecteaza in timpul indexarii paginilor. In cazul in care este detectata o problema de hacking, Google va incerca sa alerteze pe proprietarii acelui website pentru ca este posibil ca acestia sa nu stie de existenta unei probleme.

Google va intrerupe afisarea avertismentului pop-up in momentul in care va verifica remedierea problemei respective. Administratorii acelor websiteuri vor avea posibilitatea de a solicita ca Google sa faca verificarea mai rapid.

Google ofera astfel de notificari si avertismente si atunci cand detecteaza ca un website este infectat cu malware.