Google extinde alertele de malware

Asa cum unii dintre dvs stiati deja, mai ales administratorii de retele sau servere dedicate, Google oferea optiunea de a va informa (pe cei inregistrati desigur la alertele Safe Browsing) atunci cand era depistat un URL de phishing sau siteuri compromise atunci cand acestea apareau in reteaua sau pe serverele administrate de sysadminii inregistrati.

Incepand cu data de 1 Decembrie insa, Google extinde aceste alerte astfel incat sa includa si optiunea de a alerta atunci cand in reteaua administrata sau pe server apare un domeniu care distribuie malware.

Care este diferenta intre un website compromis si un domeniu de distributie de malware? Un website compromis este de obicei administrat de utilizatori nevinovati carora le-a fost compromis contul de hosting sau anumite pagini web, in timp ce un domeniu distribuitor de malware este inregistrat, administrat si perpetuat cu unicul scop de a distribui si servi malware.

In orice caz, astfel de alerte sunt in acest moment disponibile doar pentru detinatorii de Numar AS (Autonomous System Number) iar pentru asta trebuie completat un formular special aflat la adresa: https://safebrowsing.google.com/

Nu ne putem decat bucura, acest lucru face ca navigarea pe internet sa fie mai sigura. Multumim Google!