Google.ro a fost compromis de un hacker algerian

In aceasta dimineata, google.ro a fost compromis, iar responsabilitatea si-a asumat-o un hacker algerian autointitulat MCA-CRB, despre care se zice ca este un renumit defacer de website-uri. Site-ul www.google.ro a aratat ca in imaginea de mai jos pentru cel putin o ora.


Iata mesajul integral al hackerului postat pe site-ul google.ro:

“By MCA-CRB
Algerian Hacker
S thanks = Mr-AdeL & i-Hmx & Lagripe-Dz All Members Sec
To Be Continued ….”

Se pare ca si amenintarea “To Be Continued” (Va urma) nu este nefondata. Conform evidentei Zone-H.org a site-urilor sparte, la ora actuala, MCA-CRB este responsabil de compromiterea si defacement-ul a 5530 de site-uri, multe dintre ele apartinand guvernelor si institutiilor publice din tari de pe continentele Asia, Africa, Europa, Australia si America.

Sursa foto: techcrunch.ro

2 Comments Google.ro a fost compromis de un hacker algerian

 1. the dude

  se pare ca sunteti prost informati, “vasile” din algeria as part un server de DNS si evident a directionat adresa google.ro (de pe serverul de DNS) catre calculatorul lui local sau ma rog un alt server la care are acces, dar nici vorba sa fi atins vreun server google

  1. Admin

   Ne bucuram ca dvs sunteti atat de bine informat. totusi, la o privire mai atenta ati fi putut observa ca articolul este postat pe data de 28 Nov. 2012, data la care nimeni nu stia ce anume se intamplase, toata lumea facea doar supozitii, inclusiv specialistii in securitate de la Kaspersky, Bitdefender si Microsoft. Evident ca ulterior s-a facut public incidentul si la presiuni publice cei de la rotld.ro au dat detalii despre problema respectiva.
   Va mai asteptam cu comentarii pertinente pe acest blog. Va multumim ca ne urmariti.

Comments are closed.