Google vine in ajutorul site-urilor vulnerabile la atacuri DDoS

In cadrul conferintei Goole Ideas de saptamana trecuta, compania a anuntat lansarea “Proiectului Shield”, un serviciu de hosting pentru site-urile-tinta ale atacurilor DDoS. Serviciul de protectie DDoS al Google face parte dintr-o suita de instrumente destinate utilizarii de catre site-uri care servesc “continut web legat de mass-media, alegeri parlamentare sau drepturile omului.”

La aceeasi conferinta, Google a prezentat o harta a atacurilor DDOS si plugin-ul de browser uProxy, care permite celor cenzurati de Internet sa acceseze site-uri si continut blocat.

Site-urile gazduite de Proiectul Shield vor fi protejate prin Google PageSpeed de atacurile DDoS, care va directiona resursele partajate cu alte site-uri ale Proiectului Shield catre site-ul atacat, pentru a-i creste imunitatea in fata unui astfel de atac. Aceasta metoda de alocare a resurselor pentru atenuarea atacurilor DDoS este similara cu serviciile comerciale de protectie DDoS, cum ar fi CloudFlare.

Serviciul PageSpeed este disponibil prin intermediul Google App Engine de peste un an de zile, dar Proiectul Shield este un serviciu pe baza de invitatie, fiind oferit gratuit numai “testerilor de incredere.”

Conform unui recent raport Arbor Networks, atacurile DDoS cresc in dimensiune si frecventa iar serviciile anti-DDoS continua sa se dezvolte in consecinta.