Hostingul se pregateste pentru lansarea IPv6

IPv6 (Internet Protocol versiunea 6) este o versiune noua de Internet Protocol (IP), destinata pentru a inlocui IPv4,  protocolul utilizat in prezent.

Cu mai putin de 2 saptamani ramase pana la lansarea noii generatii de IP-uri IPv6, companiile din toate sectoarele industriei de hosting se pregatesc sa implementeze IPv6 pentru toate produsele si serviciile lor.

Lansarea IPv6 la nivel global va avea loc pe 6 iunie, la miezul noptii. Cei ce locuiesc in America se pot astepta ca modificarile sa intre in vigoare inca de pe 5 iunie.

Yahoo!, impreuna cu multe alte site-uri, inclusiv Bing, Facebook si Google au anuntat ca vor adauga suport permanent pentru protocolul IPv6.

IPv6 este urmasul lui IPv4, prin intermediul caruia aproape tot traficul de pe internet este dirijat in prezent. IPv6 va extinde sistemul de numerotare web de la 32 de biti la 128 biti, deoarece acesta ramane fara numere unice ce trebuie atribuite utilizatorilor, serverelor dedicate si website-urilor.

Va dura cativa ani pana ce toata comunitatea internetului va trece la IPv6, IPv4 continuand sa mai fie folosit o perioda de timp.

IPv6 va avea oferi, de asemenea, o mai mare intimitate si masuri de securitate mai bune. Utilizatorii pot vedea daca conexiunea/ISP-ul lor suporta IPv6, efectuand un test automat.