Industria de web hosting va beneficia de noi extensii de domenii

Fereastra de aplicare pentru noile gTLD-uri s-a inchis miercuri seara, iar cativa jucatori importanti din industria de web hosting au anuntat deja cateva extensii de domenii pe care spera sa le ofere in viitor.

ICANN a stabilit oficial ziua de afisare ca fiind 13 iunie 2012. Aceasta stire vine la o saptamana dupa ce ICANN a adus sistemul de aplicare TLD inapoi online, dupa ce a gasit un remediu la problemele tehnice care permiteau unilor solicitanti sa poata vedea informatiile personale ale altor solicitanti.

In timp ce afisarea oficiala va fi abia peste 2 saptamani, unii registrari si furznizori de hosting, inclusiv ARI Registry Services, Web.com si Public Interest Registry au prezentat cererile lor preliminare.

Ieri, ARI Registry Services a confirmat ca a semnat contracte pentru a furniza 161 de noi TLD-uri: 85 generice, 70 de brand si 6 TLD-uri geografice.

Web.com solicita sa fie registru exclusiv al gTLD-ului .web si si-a ales deja un operator tert pentru a-l ajuta cu administrarea infrastructurii DNS.

Public Interest Registry a depus cereri pentru extensiile de domenii .ngo si .ong. PIR este actualul manager al domeniului .org si spera sa fie registrarul organizatiilor non-guvernamentale (ONG). PIR a anuntat de asemenea ca planuieste sa lanseze NGO Community Program, care ii va ajuta pe cei din comunitatea de ONG-uri sa foloseasca internetul intr-un mod mai eficient si mai sigur pentru a-si indeplini obiectivele.