Instrumente de analiza cPanel pentru conturile de hosting

In acest articol va vom face cunostinta cu 4 instrumente de baza in analiza si statistica a traficului web disponibile prin intermediul interfetei de administrare cPanel pentru conturile de hosting.

Cu ajutorul acestor intrumente puteti afla detalii despre vizitatorii siteului dumneavoastra, depista probleme de securitate si identifica anumite probleme de natura tehnica.

– AWStats – unul dintre cele mai importante si complete instrumente din cPanel in ceea ce priveste analiza traficului web. Acest instrument include o multime de statistici, de la numarul vizitatorilor, hostnameul de la care s-au conectat si cele mai populare pagini vizualizate, pana la tarile din care a fost vizitat siteul si cuvintele cheie cautate.

– Ultimii vizitatori (in cPanel veti gasi ca “Latest Visitors”) – cu ajutorul acestui instrument puteti vedea informatii despre ultimele 300 de persoane (uneori roboti sau boti ai motoarelor de cautare) care v-au vizitat siteul. Detalii includ pagina vizitata, de unde au ajuns pe acea pagina (referrer-ul), browserul folosit la navigare, adresa IP, ora la care a fost vizitat si dimensiunea fisierului vizualizat.

– Logul de erori (Error Log in cPanel) – acest utilitar va arata ultimele 300 de erori de pe siteul dvs incluzand ora la care a survenit eroarea, adresa IP a vizitatorului care a generat eroarea, mesajul de eroare si fisierul care s-a accesat. Este foarte util pentru a depista si remedia erorile din paginile web.

– Loguri de acces brute (sau Raw Access Logs asa cum il regasim in cPanel) – este pentru webmasteri mai avizati, sunt loguri in format nefiltrat, persoana care le vizualizeaza trebuie sa fie cat de cat familiarizata cu logurile serverelor. Se pot descarca un format arhiva de pe server.