Implementarea noului standard pentru adresele IPv6

IPv4Maine va avea loc o conferinta de presa la Miami si se preconizeaza ca in timpul acesteia se va face ultima alocare de adrese IP versiunea 4 de catre autoritatea care se ocupa de ele.

Evenimentul va aduce laolalta 4 organisme internationale care coordoneaza sistemul de alocare in Internet: ICANN (The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), NRO (the Number Resources Organization), the Internet Architecture Board si Internet Society .

Subiectul principal al conferintei va fi problema adreselor IP v4 si implementarea noului standard IPv6. Adresele IPv4 sunt alocate de catre IANA (Internet Assigned Numbers Authority), un departament al ICANN, in blocuri mari de adrese (“/8”) adica blocuri de cate 16 milioane de adrese fiecare. IANA a alocat deja aproape toate blocurile, in prezent mai are de alocat doar 5, pe care se pare ca le va aloca maine catre cei 5 registry regionali (RIR).

Acesti RIR vor putea inca sa aloce adrese IP catre Internet Service Provideri, catre firmele de web hosting sau catre detinatorii de servere insa in momentul in care vor termina acele adrese IP nu vor mai primi unele noi de la IANA. Din acest motiv este de asteptat ca unii registry sa inaspreasca conditiile necesare acordarii de adrese IP v4.