Lansarea noilor update-uri pentru IE, Windows si Office

Microsoft a anuntat ca va lansa saptamana viitoare 7 update-uri de securitate  (dintre care 4 “critice”) pentru Internet Explorer (IE), Windows, Office, dar si pentru SharePoint Server si Silverlight.

Patch-urile ce vor fi emise pe data de 12.03.2013, in a doua zi de marti a lunii martie (Patch Tuesday), vor fi cu mult mai putine decat luna trecuta, cand Microsoft a emis 12 update-uri de securitate care au eliminat un total de 57 de vulnerabilitati.

Microsoft a atins o medie de aproape 9 update-uri lunare de-a lungul anului 2012, si in acest an situatia arata cam asa: 8 update-uri in ianuarie, 12 in februarie si 7 in martie, ceea ce inseamna pana acum o medie de aproximativ 9 update-uri pe luna.

Patru dintre update-urile emise martea viitoare sunt clasificate ca fiind “critice”, cel mai mare rating, in timp ce restul vor fi etichetate ca fiind “importante”, al doilea cel mai mare rating in ierarhia Microsoft.

Cel mai important update va afecta toate versiunile de IE, de la batranul IE 6 si pana la IE 10, lansat special pentru Windows 8 si Windows RT.

Cu toate acestea, IE 10 pentru Windows 7, care a inceput sa apara abia saptamana trecuta pe PC-urile care ruleaza acest OS, nu va fi patch-uit, ceea ce inseamna ca Microsoft deja a rezolvat probleme legate de acesta.

Prin urmare, sfatuim toti clientii de hosting care utilizeaza softurile Microsoft mentionate mai sus, sa-si faca aceste update-uri de securitate, imediat ce acestea vor fi disponibile.