O companie care ofera produse de securitate concepute pentru a contracara eventualele probleme pe internet, ca de pilda spam-ul din comentariile de pe site-uri sau bloguri, a lansat un produs nou, foarte personalizabil si care ofera o securitate sporita.
Produsul se numeste NuCaptcha si are o abordare diferita de CAPTCHA, care vine de la “Completely Automated Public Turing Test to Tell Computers and Humans Apart” .
Captcha reprezinta de obicei o secventa amestecata de litere si cifre ce apar intr-o imagine pe care utilizatorul trebuie sa le introduca pentru a putea efectua diferite tranzactii pe un site web (crearea unui cont de mail, adaugarea unui comentariu pe un blog, etc) pentru a confirma ca este o persoana reala si nu un script sau robot.
Captcha a fost conceput pentru a contracara programele si scripturile automate care posteaza mesaje de publicitate sau reclame nesolicitate pe bloguri si forumuri. Captcha totusi pare sa creeze anumite dificultati pentru unii utilizatori, statistic demonstrandu-se ca 1 din 4 utilizatori nu reusesc sa rezolve o captcha si renunta.
NuCaptcha are o abordare diferită, prin folosirea mijloacelor video cu litere in miscare, mai degrabă decât o casetă statica cu un text neclar. nuCAPTCHA este mai uşor de rezolvat şi nu este uşor de invins de programele automate.
Una dintre cele mai recente îmbunătăţiri NuCaptcha consta in simplitatea implementarii sale in site-urile utilizatorilor. Joi, compania a declarat ca a introdus o versiune mai mică a CAPTCHA, precum şi teme diverse, în produsul său care este gratuit.
Exista si o versiune “Pro” a acestui produs, pentru site-uri care servesc mai mult de 25.000 de captcha / luna, aceasta versiune putand fii personalizata intr-o forma care sa se integreze perfect in tema sau design-ul site-ului.
A fost imbunatatit si sistemul de analiza al comportamentului, care studiaza modul in care o persoana sau un robot utilizeaza un site web facand produsul mai eficient impotriva atacurilor.
Ultima versiune NuCaptcha poate identifica mai rapid cand un site web este posibil sa fie atacat, generand un scor bazat pe risc. In consecinta, sistem-ul captcha va afisa textul mai lent. De asemenea, se analizeaza si adresa IP a utilizatorului pentru a vedea locatia acestuia, fapt ce ajuta la o mai buna identificare a utilizatorului (daca acesta este o persoana reala sau un robot).
NuCaptcha deserverste in momentul de fata aproximativ 5000 de site-uri web, inclusiv inregistrarea unui blog cu hosting pe platforma de blogging WordPress.