Reduceti costurile de hosting cu ajutorul Google Page Speed Online

Google Page Speed reprezinta o suita de instrumente care va ajuta sa optimizati performanta site-ului dvs., analizand continutul paginilor web si apoi generand sugestii cu privire la modul in care puteti face acele pagini sa se incarce mai repede. Google Page Speed este disponibil de ceva timp ca plugin pentru Chrome si Firefox, iar de curand Google a lansat o versiune online a acestuia.

Serviciul este usor de utilizat, nu trebuie sa instalati niciun fel de extensii de browser. Tot ce trebuie sa faceti este sa accesati pagina Google Page Speed Online si sa introduceti numele dvs. de domeniu. Google va analiza site-ul dvs. si va returna o lista de sugestii cu privire la modul in care puteti imbunatati viteza de incarcare a acestuia. Google catalogheaza sugestiile ca fiind de importanta mare (high), medie (medium) sau redusa (low).

Iata aici un exemplu al unui raport Page Speed privind site-ul Megahost.ro

Un alt lucru interesant este faptul ca Google Page Speed Online analizeaza de asemenea si site-urile optimizate pentru dispozitivele mobile. Pentru a analiza un astfel de site, din butonul drop-down “Analyze Performance”, selectati “Get mobile suggestions” si site-ul dvs. va fi incarcat ca si cum ar fi pe un dispozitiv mobil, iar scorurile si sugestiile Page Speed vor fi afisate pentru experienta de navigare de pe un dispozitiv mobil.

De ce ati dori o viteza mai mare de incarcare a paginilor web?

1) Ar reduce timpul necesar incarcarii site-ului dvs., si astfel vizitatorii se vor bucura de o experienta de navigare mai rapida si vor ramane mai mult timp pe site-ul dvs.

2) Ar reduce consumul de latime de banda, si in final, costurile pentru hosting.