Save Hosting se opune PIPA

Coalitia Save hosting, (am mai scris noi despre ei) un consortiu format din companiile din industria de web hosting si de infrastructura de internet, a anunt astazi ca a emis o scrisoare din partea a 275 executivi de top din industrie, scrisoare ce exprima opozitia fata de actul PIPA (Actul de protejare a proprietatii intelectuale). Scrisoare a fost trimisa catre senatorul Patrick Leahy (D-VT) presedintele Comitetului Senatului si catre senatorul Grassley Chuck (R-IA), ranking member al Comitetului Senatului.

Acest act PIPA ar putea fi introdus prin Senat, urmand sa fie votat inainte de sfarsitul acestei luni. Scrisoare are scopul ca legiuitorii americani sa ia la cunostiinta ca introducerea acestui act ar putea fi daunatoare pentru economia americana a Internetului, pentru protectia proprietatii intelectuale, pentru ocuparea fortei de munca si in special rau pentru tara.

Christian Dawson, unul dintre fondatorii Coalitiei Save Hosting si Operator sef al furnizorului de web hosting ServInt (www.servint.net) afirma printre altele ca: “infrastructura industriei de internet este un angajament profund de protejare a drepturilor la proprietatea intelectuala a titularilor. In cazul in care profesionistii din domeniul afacerilor pe internet au fost angajati in acest proces si au permis de a se impartasi expertiza lor tehnica, am putea contribui la crearea unei legislatii care sa sustina conducerea Americii in economia globala pe internet si in acelasi timp sa-i tina pe pradatorii drepturilor de autor la distanta. Proiectul de lege PIPA este nedrept, ineficient si fundamental prost”.

Scopul Coalitiei Save Hosting este acela de-a ajuta parlamentarii in elaborarea legilor care protejeaza dreptul la proprietatea intelectuala a titularilor protejand in acelasi timp statutul Americii ca lider in economia globala pe internet.