Serverele Adobe au fost sparte: 3 milioane de clienti afectati

hacked-computerCativa hackeri au reusit sa sparga serverele Adobe, furand date confidentiale a aproximativ 3 milioane de clienti, dar si codul sursa a cel putin trei dintre produsele sale, a anuntat ieri compania.

Adobe a declarat ca atacurile “sofisticate” au accesat un numar nespecificat de ID-uri de client si parolele criptate ale acestora si au furat informatii confidentiale de la 3 milioane de clienti, inclusiv numele complet si numarul cardului de credit sau debit. Separat, hackerii au furat de asemenea si codul sursa de la diferite produse Adobe, inclusiv Acrobat, ColdFusion si ColdFusion Builder. Compania crede ca aceste doua incidente sunt interconectate.

“Regretam profund ca a avut loc acest incident. Lucram intens pe plan intern, cat si cu partenerii externi si cu organele de aplicare a legii, pentru a rezolva acest incident. Bazandu-ne pe constatarile noastre pana in prezent, putem spune ca nu exista vreun risc major la adresa clientilor nostri ca urmare a acestui incident” a scris pe blogul companiei Brad Arkin, director de securitate IT in cadrul Adobe.

Dupa cum a mentionat compania, datele cu caracter personal a fost criptate, asa ca riscul de frauda sau furt de identitate este scazut. Cu toate acestea, nu sunt clare detaliile cu privire la tipul de criptare pe care Adobe l-a utilizat pentru securizarea datelor furate.

Sursa