Stocarea datelor local vs. stocarea datelor in cloud

Pentru un site de mici dimensiuni, nu exista niciun motiv real, practic si eficient din punct de vedere al costurilor pentru a-si stoca datele pe alt server decat cel de hosting. Cu toate acestea, pe masura ce site-ul dvs. creste in dimensiuni, este util si chiar recomandabil sa stocati offsite cantitatile mari de date. O solutie ar fi utilizarea unui sistem de stocare a datelor in cloud.

Multi furnizori de cloud storage ofera optiuni de stocare accesibile. De asemenea, dispun si de infrastructuri masive care va ofera scalabilitate, si in unele cazuri, redundanta.

Mai presus de toate, stocarea in cloud este, in general, o idee buna pentru a economisi bani si, eventual, pentru a spori securitatea locala (deoarece datele sunt stocate off-site). Daca doriti sa folositi cloud storage pentru mai mult decat backup si arhivare, adica pentru stocarea datelor de zi cu zi, atunci acest lucru poate fi riscant, si va depinde doar de dvs. in cele din urma sa decideti daca beneficiile depasesc riscurile.