Streaming video fara ajutorul CPU sau RAM ?

STREAMING este tehnologia cu ajutorul careia fisierele video sau audio se deschid si ruleaza in timp real, in timp ce se incarca. Puteti accesa prin streaming un post TV/radio sau imagini filmate de o camera fixa sau alte fisiere cu durata prestabilita stocate intr-o baza de date, la cerere. Se deosebeste de downloading care presupune descarcarea completa a unui fisier (in calculator, telefon, etc.) si apoi vizualizarea acestuia.

Toshiba a anuntat recent ca a dezvoltat hardware pentru servere dedicate care codifica si transmite fisiere streaming video, fara a se folosi de CPU sau de memorie, crescand astfel in mod semnificativ numarul de astfel de fisiere care pot fi transmise de la o singura masina.

Pe calculatoarele personale, placile video si alte tipuri de hardware sunt folosite pentru a reduce sarcina procesorului principal pentru codificarea video intensiva si rularea aplicatiilor de gaming. Dar Toshiba a declarat ca NPEngine este prima soluţie pentru servere dedicate, care poate transmite stream video direct de pe drive-uri solid-state (SSD) direct pe internet.

Compania a declarat ca noul hardware poate reda 64.000 de stream-uri video la o viteza de 40 GB/secunda, aproape de 3 ori mai mult decat un server dedicat standard. Acesta suporta IPTV (Internet Protocol Television), precum si streaming adaptat pentru protocol HTTP.

Hardware-ul va fi inclus in acest an in serverele Toshiba, va avea pretul cuprins intre 62.000 si 98.000 de dolari si nu va putea fi cumparat ca o componenta separata.