Studiul Netcraft pe luna noiembrie constata o crestere a cotei de piata Microsoft

Microsoft a inregristrat cea mai mare crestere in studiul Netcraft pe luna noiembrie privind serverele web, adaugand 13.2 milioane de site-uri ce i-au crescut cota de piata cu 1.15%.

Pentru studiul pe luna noiembrie, Netcraft a primit raspunsuri de la 785.293.473 de site-uri, mai mult cu 18 de milioane de site-uri fata de studiul de pe luna octombrie.

Cota de piata nginx a scazut la 14%, in scadere cu peste 2%, dupa ce a pierdut 13.1 milioane de site-uri. Din site-urile pierdute de Nginx, 1.2 milionane au migrat catre Microsoft IIS, 1.4 milioane catre Apache si 23 de milioane de site-uri nginx din studiul de pe luna trecuta au expirat, inclusiv un numar mare de domenii .ru gazduite anterior de HETZNER Online.

In topul celor mai vizitate 1 milion de site-uri din lume, cota de piata nginx a crescut cu 0.22%, pana la 15.31%, aflandu-se cu 2.46% inaintea lui Microsoft.

Google a castigat 3.6 milioane de site-uri in luna noiembrie, marindu-si cota de piata la 4.81%. Netcraft prezice o crestere a cotei de piata Google, mai ales ca Google App Engine PHP Runtime este disponibil la scara larga si vizeaza in mod special migrarea utilizatorilor de WordPress catre App Engine.