Terminologie in Hosting: Release Candidate

Daca ati intalnit pana acum termenul de Release Candidate si nu stiati ce inseamna, vom incerca foarte pe scurt sa explicam in articolul ce urmeaza.

Acest termen, Release Candidate se refera la o potential versiune a unui software care poate deveni produs final, de obicei gata de lansare (doar daca nu intervine vreun bug foarte grav). Release Candidate este versiunea unui produs software care este scos pe piata dupa ce a fost testat ca versiune Alpha si versiune Beta si contine toate facilitatile care se vor regasi si in versiunea finala si a fost testat fara a se observa probleme grave de functionare sau securitate.

De obicei versiunile Release Candidate apar cu litere “rc” in denumire, de exemplu: 1.1.rc sau 0.9RC. Anumite companii isi denumesc diferit versiunile Release Candidate, de exemplu Apple le numeste “golden master”. Uneori sunt folosite si alte litere din alfabetul grecesc (in afara de alpha si beta) cum ar fi Gamma si Delta, pentru a denumi sau a indica o versiune care este foarte aprope de finalizare si este considerata fara bug-uri, gata de a fi lansata in productie.

De obicei versiunile de tip Release Candidate ale softurilor pot fi folosite fara griji in productie, chiar si in segmentul de hosting web insa in mod ideal ar trebui folosite doar versiuni finale pentru siguranta datelor.