Tutorial hosting: Crearea unei baze de date MySQL din cPanel

Una dintre cele mai comune sarcini ale unui webmaster sau dezvoltator web este aceea de a crea baze de date. In prezent, crearea unei baze de date MySQL este o sarcina relativ usoara, deoarece cele mai multe panouri de control pentru web hosting va ofera asistenta in acest sens.

In acest tutorial va vom arata cum se creaza o baza de date MySQL din cPanel, panoul de control cel mai utilizat in industria de hosting. Pentru a crea o baza de date MySQL din cPanel, urmati pasii:

1) Logati-va in cPanel (adresa de logare este , unde domeniu.ro trebuie inlocuit cu numele domeniului dvs.)

2) Tastati “mysql” in campul de cautare si dati click pe iconita MySQL Database Wizard

cpanel

3) Pe ecranul urmator, introduceti numele bazei de date si dati click pe Next Step. Numele complet al bazei de date va include un prefix care este introdus in mod automat de catre furnizorul dvs. de hosting (de obicei, numele dvs. de utilizator cPanel).

cpanel3

4) Pentru a accesa noua baza de date MySQL, trebuie sa creati un utilizator. Introduceti numele de utilizator si parola si dati click pe Create User. Pe langa numele bazei de date, numele dvs. de utilizator cPanel va fi folosit ca prefix al acesteia.

5) Pe ecranul urmator, vi se va cere sa specificati drepturile de acces pentru noul utilizator MySQL. In cazul in care nu doriti sa restrictionati accesul la baza de date dintr-un motiv anume, bifati All Privileges si dati click pe Next Step pentru a finaliza crearea bazei de date.

Noua dvs. baza de date MySQL poate fi acum utilizata. Pentru a configura aplicatiile web sa o utilizeze, va trebui sa introduceti numele complet al bazei de date si numele de utilizator (inclusiv prefixul care a fost introdus in mod automat de cPanel).

In cazul majoritatii furnizorilor de hosting care ofera cPanel, hostname-ul MySQL poate fi setat pe “localhost”. Daca nu functioneaza, contactati furnizorul de hosting pentru a obtine adresa IP a serverului de baze de date.