Intamplare in cadrul unei companii de hosting americane

securitate serverUn fost angajat al companiei de hosting americane,  HostGator, a fost arestat si acuzat de instalarea unui backdoor ce ii oferea control total asupra a 2.700 de servere, potrivit unui raport Ars Technica.

Potrivit raportului, Eric Gunnar Gisse, 29 de ani, din San Antonio, Texas, a lucrat ca administrator de nivel mediu din septembrie 2011 pana pe 15 februarie 2012. La o zi dupa demiterea sa, HostGator a observat aparitia unui backdoor care ii permitea lui Gisse sa se conecteze de la distanta la serverele companiei.

Gisse a obtinut o cheie SSH de la HostGator si a transferat-o pe calculatorul propriu, incercand sa ascunda malware-ul sub pretextul unui instrument de administrare Unix utilizat la scara larga, pentru a preveni descoperirea sa.

Gisse urmeaza sa fie judecat in luna mai, fiind deocamdata nevinovat pana la proba contrarie. Acest lucru arata ca pana si angajatii de nivel mediu pot reprezenta o amenintare serioasa la adresa informatiilor sensibile, mai ales atunci cand vine vorba de web hosting. Avand acces la 2.700 de servere, Gisse ar fi avut acces la mii de informatii sensibile ale clientilor HostGator.

In prezent, acesta se afla in arest, cu posibilitatea de eliberare pe cautiune.