VPS Hosting? Nu e atat de dificil cu cPanel

Trecerea de la un pachet de hosting shared la un pachet de VPS hosting pare sa fie o alegere tot mai utilizata de catre cei care ruleaza afaceri online, mai ales datorita costurilor reduse fata de un server dedicat si a posibilitatii scalarii resurselor in functie de necesitati. Cu toate acestea, chiar daca meritele tehnice ale hosting-ului de tip VPS sunt evidente, exista totusi intrebari si dubii despre cum se poate administra eficient un cont de VPS hosting. Din fericire, exista software-uri si aplicatii care ajuta la eficientizarea interactiunii dintre client si serverul virtual VPS.

Cel mai simplu mod de administrare a unui server VPS, este utilizarea unui panou dec ontrol, cel mai popular fiind cPanel. Acesta este impartit in 2 componente principale, una fiind cPanel, cealalta fiind WHM (Web Host Manger), adica o interfata de administrare si gestionare, cPanel dispunand de o versiune special optimizata pentru VPS.

cPanel este conceput pentru a ajuta proprietarii de site-uri in administrarea si adaugarea de continut pe site-urile acestora. Dispune de asemenea de-o aplicatie ce va permite instalarea unor softuri sau aplicatii cunoscute cu doar cu cateva click-uri de mouse. In plus, tot prin cPanel puteti crea un backup general al contului dvs. sau puteti crea diferite backupuri atat pentru fisiere cat si pentru bazele de date. Folosind File Manger din cPanel, aveti control complet asupra fisierelor sau folderelor din contul dvs. de hosting si impliciat asupra site-ului dvs.

Pentru administratorii de servere si furnizorii de servicii de hosting web cPanel dispune de componenta WHM care permite administrarea conturilor clientilor si a serverului de hosting, permite setarea de alerte in cazul anumitor probleme ce-ar putea aparea pe server, filtre pentru blocarea spam-ului, etc. Puteti instala de asemenea aplicatii si module de programare pentru a imbunatati experienta utilizatorului in general, toate acestea realizandu-se cu ajutorul unei interfete simplificata grafic si ajutandu-va de cateva clickuri de mouse.

Versiunea cPanel special optimizata pentru VPS ajuta la reducerea utilizarii de memorie inactiva a serverului inregistrand reduceri vizibile de pana la 60%. Versiunea curenta disponibila este 2.0 insa aceasta este inca in curs de dezvoltare si optimizare, caracteristici noi fiind adaugate periodic.

VPS hosting va ofera putere si stabilitate pentru a gazdui un site web, un blog sau pentru a derula un proiect si chiar un magazin online. Chiar daca administrarea unui VPS poate parea o sarcina destul de dificila, cu ajutorul cPanel, aceasta se simplifica radical oferindu-va unelete necesare de administrare si configurare, fara a avea nevoie de cunostiinte de IT avansate.