Vrei un blog. Ce iti trebuie de la hosting ?

Exista 2 tipuri de bloguri: tipul de blog cum este cel de la Google prin blogspot.com sau de la wordpress.com si tipul de blog unde titularul acestuia decide sa foloseasca o solutie de hosting traditional, adica un pachet de hosting doar pentru acel blog.

Primul tip de blog are avantajele lui, cel mai mare ar fi ca este gratuit insa are si destule lacune mai ales pentru cei ce vor mai mult de la blogul lor, cum ar fi domeniu prorpiu, adrese de mail sau siteuri adiacente blogului.

Al doilea tip de blog este cel despre care vorbim astazi, adica cel pentru care proprietarul decide sa achizitioneze un pachet de hosting standard.

Daca sunteti un astfel de proprietar de blog atunci iata ce trebuie sa stiti inainte de a plati un abonament la o firma de hosting:

Pachetul de hosting indeplineste conditiile necesare? Verificati daca pachetul de hosting pe care doriti sa il achizitionati indeplineste conditiile necesare, adica cerintele de sistem pentru a putea gazdui un blog. Daca folositi de exemplu WordPress 3.1, veti avea nevoie de support PHP 5.2.4 + si MySQL 5.0 +.

Installere automate de bloguri. Daca nu va descurcati prea bine la partea tehnica atunci un astfel de installer va poate fi de mare ajutor, puteti instala un blog in cateva secunde din doar 2-3 click-uri de mouse. De asemenea, upgradeurile acestor bloguri se pot face la fel de simplu sau se pot seta sa se faca automat. De exemplu la megahost.ro oferim in mod gratuit pe toate conturile de hosting installerul Softaculous cu ajutorul caruia puteti instala WordPress precum si alte cateva sute de scripturi utile.

Support pentru URL Rewriting – mai tehnic vorbind, modulul mod_rewrite instalat in serverul web Apache. URL Rewriting este o tehnica folosita foarte des in ultimul timp care ajuta practic un website sa fie mai usor indexat de motoarele de cautare. Asigurati-va ca firma de hosting de la care achizitionati pachetul ofera astfel de support pentru mod_rewrite.

Support Tehnic, Pret Competitiv, Uptime Mare – acestea sunt de asemenea criterii pe care nu trebuie sa le ignorati atunci cand cautati hosting pentru un blog.