4 sfaturi de urmat la inregistrarea unui domeniu

Inregistrarea unui nume de domeniu este primul pas atunci cand vine vorba de crearea unei prezente online de succes,  de aceea cautarea si inregistrarea unui nume de domeniu care sa va avantajeze este un aspect esential. Urmand pasii de mai jos veti putea sa inregistrati un nume de domeniu avantajos chiar daca sunteti incepatori intr-ale web-ului.

1. Cum sa alegeti extensia domeniului

Extensia domeniului, adica TLD-ul, este o secventa de litere care apare dupa numele principal de domeniu. Exemplu: in combinatia megahost.ro, “.ro” este extensia de domeniu. Atunci cand inregistrati un nume de domeniu trebuie sa luati in considerare regiunea geografica pentru care il inregistrati, daca websiteul se adreseaza de exemplu teritoriului Romaniei, este recomandat sa inregistrati un domeniu .ro. Si bugetul poate fi un factor atunci cand inregistrati un nume de domeniu, tarifele acestora pleaca de la cativa EURO pe an (cum este cazul domeniilor .com, .net, .org) si pot ajunge si la cateva sute in cazul unor extensii speciale (de exemplu: .tv).

2. Cuvant cheie in numele de domeniu

In mod ideal ar trebui sa va inregistrati un nume de domeniu care sa cotina un cuvant cheie din business-ul pe care il rulati, astfel doar numele de domeniu in sine poate atrage trafic catre websiteul respectiv. Avand un cuvant cheie in numele de domeniu poate sa reduca semnificativ efortul pe care il depuneti pentru cresterea popularitatii websiteului si a ranking-ului in motoarele de cautare. Implicit: cu cat mai mult trafic atrageti catre website, cu atat mai multe vanzari veti avea.

3. Variatiuni pe aceeasi tema: numele de domeniu

Daca aveti aceasta posibilitate, atunci cand inregistrati un nume de domeniu .ro de exemplu, puteti sa inregistrati si variatiile de TLD, adica luati si varianta .com. De asemenea, puteti incerca sa inregistrati si anumite greseli comune ale numelui respectiv, de exemplu: daca ati luat hosting, puteti inregistra si hsting.

4. Beneficiati de domeniile oferite gratuit

Cele mai multe firme de hosting ofera inregistrarea gratuita a unui nume de domeniu atunci cand este achizitionat si un pachet de hosting. Megahost de exemplu are activa o oferta pentru domeniu gratuit.

2 Comments 4 sfaturi de urmat la inregistrarea unui domeniu

Comments are closed.