Securitatea unui plan de hosting

Atunci cand achizitionati un pachet de hosting web, securitatea este foarte importanta. In afara de pasii pe care trebuie sa ii urmati Dvs insiva pentru securizarea websiteului, este important sa aflati ce masuri de securitate ia si firma de hosting de la care doriti sa achizitionari serviciul respectiv. Iata 4 aspecte pe care trebuie sa le verificati inainte de a achizitiona un plan de hosting:

1. Criptarea conexiunilor

Verificati daca firma de hosting ofera pe serverele sale conexiuni securizate pentru accesarea diverselor servicii ce ruleaza pe server. De exemplu, megahost.ro ofera conexiuni securizate pentru toate conexiunile prin care clientii isi verifica adresa de email online (webmail) si pentru conexiunile la interfata de administrare a contului de hosting cPanel.

Mai mult decat atat, la Megahost si logarea in contul comercial de client se face pe o conexiune securizata SSL (HTTPS) iar toate datele introduse de clienti in procesul de comanda sunt criptate.

2. Backup automat al conturilor de hosting

Nimeni nu este perfect asa ca greseli poate face oricine, important este daca exista o solutie de backup in cazul in care se intampla asa ceva. Verificati daca firma de hosting ofera astfel de solutii si ce fel de solutii sunt. Cum se face backup-ul? La ce intervale? Ce fel de software foloseste firma respectiva? Backup-ul este automatizat sau se face manual? Aveti si dvs in calitate de client acces la restaurarea unui backup sau este necesara interventia firmei de hosting? Datele se salveaza pe acelasi server sau separat?

La Megahost pentru backup se foloseste solutia automatizata R1Soft, lider pe piata software-ului de backup. Instantele de backup sunt facute automat in fiecare noapte, la ore prestabilite iar clientii au acces la interfata dedicata pentru a-si restaura singuri backupurile oricand doresc acest lucru. Serverul de backup este izolat de serverele pe care sunt tinute conturile de hosting.

3. Firewall, Antivirus, Antispam?

Interesati-va daca pe servere ruleaza software de securitate de tipul Firewall, Antivirus sau Antispam. Aceste programe sunt importante mai ales pentru preventie, fiecare avand rolul sau extrem de important in securitatea unui server de web hosting. Megahost.ro ruleaza firewall cat si antivirus si antispam pe toate serverele sale.

4. Protectie BruteForce

Pe serverele pe care veti avea websiteul gazduit exista protectie BruteForce ? De exemplu la Megahost pe toate conturile de hosting ruleaza protectia brute force astfel incat incercarile de accesare neautorizata a adreselor de mail sau a conturilor sunt blocate foarte rapid.