Adobe testează o versiune gratuită Photoshop pentru web

adobe-logo-megahost-blog

De curând, Adobe a început să testeze o versiune gratuită de Photoshop pentru web și intenționează să deschidă serviciul pentru toată lumea, ca o modalitate de a face mai mulți utilizatori să se folosească de aplicație.

Compania testează acum versiunea gratuită în Canada, unde utilizatorii pot accesa Photoshop pe web printr-un cont Adobe gratuit. Adobe descrie serviciul drept „freemium” și în cele din urmă intenționează să dezactiveze unele funcții care vor fi exclusive abonaților plătitori. Vor fi disponibile în mod gratuit suficiente instrumente pentru a îndeplini ceea ce Adobe consideră a fi funcțiile de bază ale Photoshop.

„Vrem să facem Photoshop să devină mai accesibil și mai ușor pentru ca mai mulți oameni să-l încerce și să experimenteze aplicația”, spune Maria Yap, VP pentru imagini digitale Adobe.

Adobe a lansat pentru prima dată versiunea web a Photoshop în octombrie, oferind o versiune simplificată a aplicației software care ar putea fi folosită pentru a gestiona editările de bază. Straturile și instrumentele de editare de bază au făcut saltul, dar serviciul nu a avut drept scop de a include întreaga gamă de funcții a aplicației. În schimb, Adobe l-a încadrat în primul rând ca un instrument de colaborare – o modalitate prin care un utilizator poate partaja o imagine cu alții și îi permite să intre, să lase câteva adnotări, să facă câteva mici ajustări și să o predea înapoi.

Cu ceva timp în urmă, Adobe a făcut câteva actualizări ale serviciului și, de asemenea, a început să-l deschidă dincolo de cazurile de utilizare în colaborare. Înainte, utilizatorul trebuia să partajeze un document pe web din aplicația desktop, dar acum, orice abonat Photoshop se poate conecta și începe un nou document direct de pe web.

Scopul Adobe este să folosească versiunea web a Photoshop pentru a face aplicația mai accesibilă și, eventual pentru a agăța utilizatorii care vor dori să plătească pentru versiunea completă. Compania a urmat o cale similară cu o serie de aplicații mobile, inclusiv Fresco și Express. Versiunea web a Photoshop este o ofertă deosebit de importantă, deoarece deschide unul dintre cele mai puternice instrumente ale companiei, care sunt utilizate pe scară largă în școli.

Adobe nu a oferit o dată concretă cu privire la momentul în care versiunea ,,freemium” va fi lansată mai pe scară largă. Între timp, compania continuă să actualizeze Photoshop pentru web free cu mai multe instrumente, inclusiv rafinarea marginilor, curbele, instrumentele de eschivare și capacitatea de a converti obiecte inteligente. Versiunea web primește și suport mobil pentru revizuirea și comentarea imaginilor.

De asemenea, . Noul filtru de „restaurare a fotografiilor” poate face o fotografie îngălbenită, poate curăța automat zgârieturile și poate restabili o parte din culoarea acesteia. Atunci când sunt combinate cu filtrul de colorare existent al Adobe pentru adăugarea de culoare la fotografiile alb-negru, cele două filtre pot aduce rapid la viață o fotografie veche, chiar dacă rezultatul final pare puțin animat.