Elon Musk se gândește în mod serios la crearea unei rețele de socializare

Elon-Musk-Tesla-Director

Cu siguranță că și tu ai măcar o rețea de socializare care îți permite să te dezvolți în social media, să fii mereu la curent cu cele mai noi evenimente, și bineînțeles să comunici cu prietenii sau familia. În acest sens, Elon Musk se gândește să mai creeze încă o rețea de socializare, care ar lărgi orizonturile pentru toți utilizatorii celorlalte rețele. Ce presupune această nouă invenție, precum și la ce să ne așteptăm, ne spun specialiștii companiei Megahost!

 

 

CEO-ul Tesla Inc, Elon Musk, „se gândește serios” la crearea unei noi platforme de socializare. Miliardarul a anunțat despre acest lucru sâmbătă pe pagina sa de twitter, răspunzând la o întrebare a unuia dintre utilizatori.

„Ați putea crea o nouă platformă de socializare, @elonmusk? Una care va consta într-un algoritm cu o sursă deschisă, în care libertatea expunerii și susținerea (principiilor) liberei exprimări sunt primordiale și în care propaganda este redusă la minimum? Cred că este nevoie de o astfel de platformă”, a întrebat Pranay Pathole, specialist IT din India. „Mă gândesc serios la asta”, a răspuns Elon Musk. 

În acest sens, cu o zi înainte, Musk a efectuat un sondaj pe Twitter, în care i-a întrebat pe utilizatori dacă ei cred că Twitter a aderat la principiul libertăţii de exprimare. Astfel, majoritatea au răspuns negativ la acest sondaj, mai exact peste 70% dintre utilizatori.

Cert este faptul că Elon Musk a criticat Twitter și politicile companiei, întrucât nu este de acord cu toate condițiile acestei rețele. El a afirmat că rețeaua de socializare subminează democrația prin neaderarea la principiile libertății de exprimare. 

Tocmai de aceea, putem presupune cu încredere că dacă Musk decide să creeze o nouă platformă, se va alătura unui număr tot mai mare de companii de tehnologie. Majoritatea se poziționează drept campioni ai libertății de exprimare în speranța de a atrage utilizatori care cred că platformele existente precum Twitter, Facebook și YouTube sunt angajate în cenzură. 

Cu toate acestea, e foarte important de menționat că niciuna dintre rețelele sociale nou create, inclusiv Truth Social, Gettr, Parler și site-ul video Rumble, de la Donald Trump, nu s-au apropiat de site-urile menționate mai sus, în ceea ce privește acoperirea publicului și popularitatea. Acest lucru înseamnă că în viitorul apropiat vor avea loc schimbări importante, întrucât internetul și rețelele sociale sunt într-o evoluție continuă, mai ales în urma afirmației făcute de Elon Musk.