Hosting: de ce este important un CMS?

Indiferent de domeniul in care activati, o platforma de Content Management System sau CMS este un instrumnet esential pentru o afacere online. Exista o multime de optiuni atunci cand alegeti sa folositi un CMS insa fiecare dintre ele va ofera abilitatea de a administra operatiunile ce privesc prezenta Dvs online. Printre cele mai folosite astfel de sisteme CMS se numara: WordPress, Joomla si Drupal.

Pentru a intelege si mai bine conceptul de CMS, trebuie sa precizam cum anume ne ajuta: separa partea de design a unui website de continutul paginilor web ale acestuia, mai precis nu trebuie sa va ocupati si de designul paginii web in timp ce lucrati la continutul acesteia. Cu toate ca separa designul de continut, un CMS aduce laolalta cateva elemente importante la prezenta Dvs online: crearea de continut, administrarea de continut, publicarea de continut si prezentarea acestuia.

Cu toate ca este folosit deseori pentru bloguri, CMS-ul se poate dovedi a fi foarte util pentru administrarea si dezvoltarea de siteuri web, magazine online si prezentarea de produse si servicii online. De obicei CMS-urile sunt Open Source si se bazeaza pe PHP si baze de date MySQL iar un pachet de hosting pentru gazduirea unui CMS este usor de gasit. Megahost.ro ofera suport pentru gazduirea de CMS-uri la toate planurile de hosting oferite.

Printre beneficiile folosirii unui sistem CMS enumeram: nu sunt necesare cunostinte tehnice HTML, poate fi folosit in multe domenii, de la stiri si bloguri pana la siteuri cu manuale de instructiuni si retete, pot include numeroase tipuri de continut web cum ar fi paginile web, continut audio, video, etc.