Securitatea in web hosting

Securitatea ar trebui sa fie una din grijile principale ale unui provider de hosting insa pentru a fi protejat complet trebuie sa luati si dvs masuri de securitate la randul dumneavoastra. In special daca folositi un magazin online sau sisteme ce presupun inregistrarea de utilizatori si stocarea unor date ale acestora.

In mod ideal proprietarul unui website, daca foloseste paltforme de tip e-commerce sau CMS, ar trebui sa verifice periodic siteul dezvoltatorului acelei platforme pentru a afla daca au aparut updateuri, in principal updateuri ce privesc securitatea. Si asta pentru ca daca dvs ca proprietar de website nu sunteti vigilent si nu il intretineti, ar trebui sa stiti ca hackerii sunt mult mai atenti si sunt tot timpul in cautare de victime.

Iata 3 aspecte pe care un hacker le poate urmari un hacker: parole slabe, furtul de identitate si transferul de proprietate.

In primul rand un hacker va incerca sa va ghiceasca parola, de aceea este foarte important ce parola va alegeti. O parola prea simpla va intotdeauna ghicita usor de oricine. Folosirea unui generator de parole este foarte buna pentru ca furnizeaza o complexitate destul de mare a parolei. la Megahost parolele de acces in contul de hosting sunt generate de un astfel de script astfel incat gradul de complexitate a parolei este foarte ridicat. O idee buna ar fi si folosirea de parole diferite daca de exemplu aveti mai multe conturi de hosting sau sa folositi o parola diferita la adresa de email fata de contul de hosting. Nu dati parolele de acces la contul de hosting nimanui !

Un alt lucru pe care un hacker il poate urmari este furtul de identitate. Hackerii pot urmari sa fure datele clientilor Dvs, incluzand aici nume, adrese, numere de telefon, datele cardurilor de credit si chiar intreaga identitate a acestora.

Transferul proprietatii unui nume de domeniu este un alt aspect ce trebuie luat in considerare, daca un hacker preia controlul unui cont de hosting sau al unui cont de client detinut la o firma de hosting, atunci poate sa va deposedeze de un nume de domeniu transferandu-l pe alt nume. Websiteul Dvs poate fi modificat, lista cu adrese de email poate fi furata, va puteti trezi fara nici un fel de control asupra contului Dvs..

Sfatul nostru este sa folositi parole complexe, nu folositi ca parola un cuvant din dictionar.  De asemenea, abonarea la un newsletter la compania al carui software il folositi este o idee buna. De exemplu daca folositi Joomla puteti sa va abonati la pagina de noutati a acestui dezvoltator software: http://www.joomla.org/announcements.html